Türkiye 2-1 İskoçya: Steve Clarke açıklamaları

 

Başantrenör Steve Clarke, İskoçya'nın Türkiye'de 2-1'lik hayal kırıklığı yaratan bir yenilgisine düşmesinin ardından "bazı şeyler işe yaradı, bazıları olmadı" dedi.

 

İskoçya deneyimli bir ilk 11'i belirledi ancak ilk saatte Ozan Kabak ve Cengiz Ünder'in gollerine 2-0 geride kalarak en iyi ikinci oldu. İskoçya, John McGinn'in muhteşem vuruşundan sonra düzeldi, ancak takvim yılını yenilgiyle bitirdi.

 

Clarke, "Ne yaptığımızı analiz etmeli ve gelecek yıl geliştirmeliyiz," dedi. İskoçya taraftarları, daha küçük bir kadroya sahip kenar oyuncular için fırsatları dört gözle bekleyebilirler ve Celtic'in oyuncuları bu hazırlık için serbest bırakılmadı.

 

Başından beri olmasa da, 19 yaşındaki Liverpool defans oyuncusu Calvin Ramsay yedek kulübesinde ilk maçına çıktı ve bugün Serie A'da hayranlık uyandıran Bologna orta saha oyuncusu Lewis Ferguson için beşinci maçına çıktı. "Genç Calvin ilk şapkasını aldı, bu onun için iyi. "Lewis yedek kulübesinden çıktı ve gerçekten iyi iş çıkardı.

 

"Oyundan alınacak olumlu şeyler vardı, ancak ezici duygu, dört maçlık yenilmezlik serisini bitirmenin hayal kırıklığıydı." 

 

Clarke, VAR'ın olmadığı bir gecede takımına karşı alınan karardan da pişmanlık duydu. Lyndon Dykes ve Scott McKenna ikinci yarıda aynı pivot için mücadele ederken çarpıştı ancak faul çalınmadı.

 

Ancak bu hayal kırıklığına rağmen teknik direktör, İskoçya'nın maça kötü başlamasının suçlu olduğunu kabul etti. Clarke, "Penaltı olayına bakarsanız, net bir penaltıydı ve neden verilmediğini bilmiyorum."

 

“Ama bazen iyi anlaştığımızı, bazen anlaşamadığımızı düşündüm. Belki ilk yarıda çok fazla şans dağıttık, kendimize ait bir çok zaafımız, belki de dostane bir zihniyet.

 

"Sahada, organizasyonda ve oyun setinde denediğimiz bazı şeyler işe yaradı ve diğerleri yaramadı."

https://www.nevsehir50.com.tr/sitemap_index.xml

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ukrayna savaşı: Son Rus saldırılarında gaz tesisi vuruldu